Cykelsmedens hurtige tips til begynderens køb af mountainbike

Du skal holde dig på omkring 7.000-10.000 kroner, når du køber din første mountainbike. Der får man nemlig rigeligt for pengene til, at man kan opleve sporten, og finde ud af, hvordan man eventuelt vil opgradere senere.

Stel og vægt er ikke så vigtigt i starten. Det vigtigste er at finde ud af, om det her er for dig. Derfor er det godt at vælge en cykel med luftforgafler, der skåner kroppen, og giver dig lyst til at køre mere.

Sådan lyder det fra cykelsmed Henrik Ditlev, der driver og ejer Ditlev Cykler, når snakken falder på, hvordan man bedst kommer i gang med at køre mountainbike.

Derudover har han 5 generelle tips til mountainbike-begynderen: 

1: Start på 29-tommer hjul, da de fleste mountainbike-spor er tilpasset dem. De absorbere bedre skarpe kanter, og gør det generelt nemmere at køre mountainbike. Derfor er de et godt begyndervalg fremfor 27 tommer.

2: De fleste nye mountainbikes har færre gear end tidligere. Mange kører med 2x11 gear og en del vælger 1x12, hvilket som regel også er rigeligt til begynderen.

3: Det er hjulene, der er sparet på, når man køber fabriksbyggede mountainbikes, og det er derfor også der, at det største potentiale for opgradering som regel er. Men vent med at skifte dem. De er som udgangspunkt fine for begynderen. 

4: Jo mindre din cykel vejer, jo mere skrøbelig er den. Så medmindre du har råd til cykelhandler-service meget ofte, eller at udskifte din cykel jævnligt, skal du ikke gå efter lavest mulige vægt.

5: En ren cykel kører langt bedre, og der er mindre slitage - så hvis du rengør din cykel ofte, kan du spare rigtig mange penge. Men du må aldrig brug en højtryksspuler!